dimecres, 2 de març del 2011

Associacions veïnals: quelcom més que festes!

Per Gregorio Sánchez Gijón, secretari de l'AV Vistalegre de Castelldefels

Estem ja a les portes d'un nou carnestoltes, encara que la Comissió de Festes de la nostra associació veïnal porta mesos acordant i desenvolupant el nostre projecte d'enguany. El mateix que a la passada cavalcada de Reis, o a la darrera edició de la Festa dels Barris del passat estiu, i que tot just estem contractant i enllestint per a la primera setmana del proper mes de juny.

Festes a les quals les persones estan ja acostumades a veure'ns participar. Festes que no serien el mateix sense la nostra presència. Que dónen sentit a organitzacions com la nostra, que ens apropa més encara a la realitat dels nostres carrers, dels nostres barris, de les nostres ciutats, però que no són ni de lluny l'únic i principal dels nostres objectius.

La nostra capacitat de gestió, de transparència, de participació, de convocatòria... queden plasmades en tot un seguit d'actes i activitats festives, que cap altre no les pot fer igual que nosaltres. No fem altra cosa que posar tota la nostra experiència i credibilitat, treballada durant tant i tant de temps, voluntàriament i altruista,  al terreny de la reivindicació, de la millora de les condicions de vida als nostres barris, de la solució dels conflictes de convivència, de l'arrelament de la solidaritat, de l'acolliment de les persones nouvingudes, i un llarg etcètera.
Aquesta experiència sobradament contrastada al servei de la nostra gent, també en tot un seguit d'actes lúdics i festius de dinamització dels nostres barris, que cap altre seria capaç de portar a terme d'aquesta mateixa forma.



De no ser així, es generaria un gran buit al nostre entorn, que creiem , ns abocaria a la desconsideració, a ser qüestionats, a l'oblit, a la desaparició, paulatinament. Ans al contrari, en el nostre empeny de continuar ben vius, de seguir donant un servei de qualitat als nostres socis / es i veïns / es. De ser importants i decisius als nostres barris, de canalitzar l'ajut solidari dels més benestants cap a les famílies amb menys recursos, de lluitar dia rere dia per assolir una societat més justa, democràtica i solidària, és perquè fem tot el que fem, i intentem, no sense molts esforços, ser presents a totes les cites del calendari, a les de caire festiu inclusivament, i no exclusivament com pot semblar a algunes persones.

És innegable que per poder continuar amb aquesta predisposició de servei als demés, a les nostres associacions veïnals els cal continuar creixent i enfortint amb la integració de nous membres més joves, amb una altra perspectiva respecte a la societat actual, amb una altra preparació, però amb els mateixos interessos, les mateixes il·lusions, els mateixos objectius i finalitats de sempre, encara que per aconseguir-ho haguem de tirar d'agenda i procedir al reclutament directe, ja que malauradament a la gent li costa molt oferir-se de forma voluntària, com ens ha quedat palès en tantes i tantes situacions viscudes fins el dia d'avui.

Hem arribat molt lluny. Som forts. I... VOLEM CONTINUAR ESSENT-HO!!! Encara ens queda molta feina a fer i molta vida per endavant.

2 comentaris:

  1. ¡Pero si no haceis nada!

    ResponElimina
  2. Típico comentario -el anterior- de aquella persona que cree que los problemas se solucionan solos, y que son los demás los que siempre deben trabajar en su favor, sin sentir ninguna necesidad de implicarse.

    "La mejor manera de hablar es... HACER."

    ¡ANÍMATE y PARTICIPA! Contacta con la A. V. de tu zona de residencia y entra a formar parte de su junta directiva. Sólo así sabras las tareas y funciones que desarrollamos, y nos podrás ayudar a mantenerlas, a crecer aun más, a seguir adelante, día a día.

    ResponElimina