dimecres, 24 de novembre del 2010

La retòrica de la campanya electoral

Per Carme Carrió, vocal de la Junta de la CONFAV

Ara, que estem en campanya electoral podem observar que totes les candidatures posen èmfasi en la tant anomenada societat civil, com si aquesta tingués alguna de les claus en la recerca de  les solucions als múltiples problemes i reptes que la ciutadania té avui en dia. Però en realitat, moltes vegades aquestes candidatures ens han oblidat, menyspreat o  manipulat algunes de les nostres accions, a no ser que els hagi convingut a nivell estètic tenir-nos present en actes mediàtics per sortir a la fotografia  amb nosaltres.

 La realitat que estem vivint de forta crisis econòmica no augura res de bo per les classes més senzilles del país, i , el capital social  del tercer sector serà una de les eines imprescindibles per continuar construint convivència, solidaritat i dignitat per defensar la democràcia amb una millor governança en la resolució dels conflictes que tenim sobre la taula i en  la gestió de la pobresa econòmica.

Per això i una vegada més, els barris i la vida en els barris prendran protagonisme en el desenvolupament de projectes socials bàsics que fa ja molt de temps que estem desplegant per a dignificar la vida dels col·lectius més necessitats, però també perquè som, des de la nostra història de 40 anys, escoles de ciutadania i d’aprenentatge social.

Ara bé, demanem que no ens facin callar amb paraules grandiloqüents perquè saben de veritat que sense nosaltres la societat és queda coixa. Cal un compromís fort i valent entre tota la classe política i tots nosaltres, per recuperar valors que fins ara no s’han practicat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada