divendres, 14 de maig del 2010

El tancament del batxillerat nocturn: més pals a les rodes al futur dels joves

Per Carme Carrió, de la Junta de la CONFAVC

Des de fa vàries setmanes els mitjans de comunicació ens informen puntualment que molts instituts de batxillerat nocturn en el proper curs ja no obriran, és a dir, ja no hi seran. D’aquesta manera s’haurà acabat  un cicle important en la formació dels més joves que tenien en aquestes institucions educatives, la seva oportunitat per poder accedir als estudis universitaris.

Se’ns dirà, que en la nova societat de la informació, la presencialitat de les noies i nois que van als instituts nocturns per fer el batxillerat, podran fer-ho per mitjà de les noves tecnologies. És cert, però, en les etapes de l’adolescència, caracteritzada per la incertesa i  les crisis pròpies de l’etapa, pensem que quan en un país s’eliminen espais d’aprenentatge i formació en la què les relacions “entre iguals” és fonamental per la consolidació dels estudis i per la maduració de la personalitat, l’acció pren unes dimensions del tot lamentables i injustificables quan només dominen els valors mercantils i no els de l’educació dels joves més necessitats per motius diversos.

Per tot això, des de la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFACV), volem manifestar el nostre malestar per tot aquest procés de tancament dels nostres instituts nocturns, i demanem una informació clara dels motius socioeconòmics que porten a prendre decisions com aquesta,  de les quals pensem que no ajuden gens a millorar la cultura del nostre país. Un país culte i digne com el nostre, necessita que la formació dels més joves estigui a l’alçada dels reptes de la  societat actual, i ens dol molt que el dret de “la igualtat d’oportunitats”, perdi tan de valor davant  les virulències que comporta el fenomen de la globalització.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada